Google Ads (voorheen Google Google AdWords) is een advertentieprogramma van Google, je kunt daarmee adverteren in de zoekresultaten van Google. Je kiest bij welke zoekopdrachten je advertentie vertoond wordt en daar betaal je dan voor.

Google Advertenties
De belangrijkste plaats waar Google advertenties weergeeft is boven de organische (niet-betaalde) zoekresultaten. Een advertentie bestaat uit maximaal drie kopteksten, een URL en maximaal twee beschrijvingen met een call-to-action. Daarnaast is het mogelijk om middels extensies en sitelinks de advertenties uit te breiden en een hogere click-through-rate (doorklikratio) te behalen.

Betalen per klik
Bij Google Ads betaal je per klik op je advertentie. Iemand zoekt in Google op een bepaalde zoekterm en vervolgens wordt jouw advertentie getoond. Wanneer de “zoeker” op jouw advertentie klikt betaal je daar een x bedrag voor. Na het klikken op jouw advertentie gaat de bezoeker naar jouw website.

Direct hoog in de zoekmachines
Het voordeel van Google Ads is dat je letterlijk binnen enkele minuten bovenaan in de zoekresultaten van Google kunt komen. Je hoeft dan geen goede website te hebben die aan alle eisen van zoekmachine optimalisatie voldoet. Je plaatst een betaalde advertentie en je staat direct bovenin de resultaten (wel afhankelijk van het aantal concurrenten natuurlijk).

Extreem en meetbaar resultaat
Met Google Ads kun je extreme resultaten behalen, omdat je helemaal bovenaan in Google kunt komen met je advertentie kun je massa’s met bezoekers naar je website krijgen. Helemaal wanneer je niet op 1 zoekterm adverteert, maar op honderden zoekwoorden tegelijk. Je kunt met Google Ads echt alle “traffic” uit jouw markt bereiken, elke dag weer. Daarnaast zijn dit altijd bezoekers die écht op zoek zijn naar de producten of diensten die jij als ondernemer aanbiedt! Alle acties die website bezoekers uitvoeren zijn vervolgens uitstekend te meten, waardoor jouw website geoptimaliseerd kan worden voor conversies.

Google Ads is een studie op zich
Voordat we verder gaan over de vele mogelijkheden van Google Ads is het verstandig om te weten dat Google Ads niet iets is wat je er op een regenachtige zondagmiddag even bij doet. Google Ads is een studie op zich en wanneer je hier op de verkeerde manier mee bezig gaat kan het je bakken met geld kosten.

Kies daarom voor een Google Ads professional als Stefan Schroën van Schroën Online Marketing. Net als bij Google Ads betaal je bij Schroën Online Marketing alleen voor resultaat! Elke maand ontvang je een overzichtelijke factuur met een omschrijving van de werkzaamheden die jouw persoonlijke Google Ads specialist heeft uitgevoerd. Daarnaast ontvang je iedere maand een duidelijk overzicht van de prestaties van jouw Google Ads campagnes.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?
Neem dan nu contact met ons op voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contact
Stefan Schroën

Over Stefan Schroën

Ik ben begonnen als ondernemer van Schroën Online Marketing gedurende mijn hbo-bachelor International Marketing, met als verdieping de minor Digital Marketing & Data. Met mijn bedrijf wil ik ondernemers ondersteunen en ontzorgen bij een verscheidenheid aan marketingactiviteiten en -werkzaamheden.

Geef een reactie